RIC Dolní Břežany

20. 04. 2022

V sobotu 16. dubna jsme v našem informačním centru uvítali nejen návštěvníky, kteří si vyjeli do Dolních Břežan na výlet, ale i velkou skupinu nadšených turistů.

Klub českých turistů KČT Praha Karlov, oddíl Sparta uspořádal k 56. narozeninám nejznámějšího českého dálkového pochodu "100 000 loktů českých na trati Praha - Prčice" pochod v délce 7 kilometrů, který vedl stejně jako v roce 1966 v jeho původní trase z Komořan přes Nouzov a Točnou až k nám, do Dolních Břežan.

Do cíle dorazili všichni startující. Nejmladším účastníkem byl pětiletý Jára a nejstarší obdivuhodné turistce bylo neuvěřitelných 91 let. Hlavní organizátor, pan Miroslav Juráň, měl kromě pamětních listů, které na pochod zvaly před 56 lety, připravenou pro dámskou část pochodníků i krásnou vlastnoručně upletenou pomlázku. Tak zase za rok, a to v úterý 18. dubna 2023 na padesátých sedmých narozeninách! Budeme se moc těšit.

A pokud si chcete poprvé zkusit nebo zopakovat celých 70 kilometrů letošního ročníku Pochodu Praha-Prčice - pochodníci startují třetí květnovou sobotu 21. května 2022 v pět hodin ráno od metra Háje. Můžete si ale vybrat z celkem 21, i kratších tras.

Pamětní list, ktery na pochod zval před 56 lety:

© 2021 Reginonální informační centrum. All Rights Reserved.

NzY2MDI0